top of page

Clément & Sylvain Goepp

Natuurwijn uit Frankrijk

Elzas

Two of a kind

TWO OF A KIND
Wat het eerst in me opkomt als ik aan de Familie Goepp denk, is de intense vreugde die zij voelen om met ons te praten. Ze kennen ons nog maar net maar je ziet hun gezichten stralen als we voorstellen om nog een keer samen te proeven. Er verschijnt een aanstekelijke grijns bij Clément en een serieuze focus bij Sylvain. Natuurlijk proeft Annie ook mee. Het kan uren duren als er wijn stroomt maar als Annie ook nog voor ons kookt is de dag compleet. Dat doet ze graag vooral toen haar man Gérard er nog was. Samen kookten ze de sterren van de hemel. Zijn jarenlange harde werk in de kelder en wijngaard wordt diep gewaardeerd.
Door het intense verlies wordt er des te meer waarde gehecht aan goede relaties met mensen die bijdragen aan de echte schoonheid van het leven.

VOORTVAREND
Bij ons eerste bezoek werden we meteen al aangenaam verrast toen we zagen hoe voortvarend Clément en Sylvain het leven na het overlijden van hun vader hadden opgepakt. Stil zitten was er voor de jeugdige fanatieke tweeling niet bij want de bewuste keuze voor een andere filosofie bracht extra werk maar ook veel voldoening met zich mee. Omdat de wijngaarden nooit chemisch bewerkt zijn voelde de verandering om natuurlijke wijn te maken meteen goed. Clément en Sylvain geloven in wijnen met weinig interventie en zijn ervan overtuigd dat ze gewoon beter smaken. Wel moeten de druiven in de wijngaard van zeer hoge kwaliteit zijn om wijnen zonder zwavel te maken. Strenge methoden en een nauwgezette selectie bij de oogst is een eerste vereiste. Grote zorg en precisie zijn ook essentieel in de kelder. Maar geen enkele wijnmaker is altijd briljant. Er zijn minder goede jaren, minder goede gisten, minder goede vaten of een foute botteling. Maar de hoogtepunten zijn krankzinnig. En die hoogtepunten zijn er vaak.

KUGELHOPF
Wanneer je er ook komt binnen zwaaien je voelt gewoon altijd gedrevenheid en positieve energie. De zon scheen, de vogels zongen. We zagen een verliefde Clément met een betoverende Aurore. Terwijl onze voeten langzaam bevroren liet Sylvain ons de veelbelovende jaargang 2021 proeven en toen alles de te koude kant op leek te gaan kwam Annie met huisgemaakte Kugelhopf en een sprankelende Pet Nat en hebben we de volgende ontmoeting in Augustus meteen vastgelegd.

RESTAURANT DE LIBRIJE***
Neem van mij aan dat we niet alleen van deze liefdevolle familie maar ook van hun heerlijke wijnen nog veel gaan horen. Niet voor niets kopen Patrick Bouju, Pierre Andrey, Christian Binner, om er maar een paar te noemen, hier graag hun druiven en serveert het driesterrenrestaurant de Librije*** de Pet Nat La Fine Bulle bij een schitterend gerecht met eidooier, kaviaar, crème fraîche, bieslook, en marigold want de smaken van hooi en kamille en de strakke bubbels sluiten naadloos aan in een ultime match.


Naam domein

Goepp

Naam wijnmaker

Clément & Sylvain Goepp

Land

Frankrijk

Regio

Elzas

Wijnen

Sylvaner
Klevener de Heiligenstein | Savagnin Rose
La Fine Bulle | Muscat d'Alsace & Auxerrois

Ruik, proef en geniet van onze natuurwijnen!

Met liefde gemaakt door onze wijnmakers

bottom of page